Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
TRI MESIACE PO. Vyšetrovanie tragickej nehody nie je ukončené
Zdielať na

TRI MESIACE PO. Vyšetrovanie tragickej nehody nie je ukončené

TRNAVA / Veľmi nám chýbajú, nový školský rok sa ale začal v poriadku. To sú slová riaditeľa Trnavského gymnázia pri spomienke na autobusovú tragédiu pri Červeníku, ktorú neprežili štyri študentky.

Tragická dopravná nehoda sa stala na diaľnici D1 pri Červeníku. O tri dni uplynú presne tri mesiace od nešťastia. Vyšetrovanie vodiča sa stále neskončilo. VIAC ČÍTAJTE TU: Štyria mŕtvi gymnazisti pri nehode autobusu

Na spolužiačky nezabudli

Trnavskí gymnazisti na svoje spolužiačky nezabudli. V spomienkach sa ale k svojim kamarátkam vrátili. Maturanti dokonca odmietli ponuku inej triedy. Trvali na tej istej, v ktorej s nimi sedeli.

"Túto tragickú nehodu som spomenul v príhovore veľmi krátko. Nechceme sa k tomu vracať, aby sme nepripomínali žiakom chvíle, ktoré pre nás aj pre žiakov určite boli smutné a strašné," uviedol riaditeľ trnavského gymnázia Jozef Jančovič.

Spomienky na tragédiu jatria bolesť zrejme najviac rodinám, ktoré o svoje dievčatá navždy prišli. Proces v škole ale pokračuje normálne. Poznačené budú napríklad stužková a maturity, ktoré spolužiakov obetí tento školský rok čakajú. "Všetkým chýbajú. Budeme na ne spomínať v tom najlepšom. Je to vec, ktorú ťažko vymažete z pamäti," dodal riaditeľ.

Vyšetrovanie nie je ukončené

Vyšetrovanie okolností a najmä príčin tragédie ale ani po takmer troch nie je na konci. "Ďalšie kroky vyšetrovateľa sa budú odvíjať od výsledkov znaleckého skúmania, ohľadom na posúdenie zdravotného stavu vodiča v čase nehody," uviedla hovorkyňa trnavskej krajskej polície Martina Linkešová.

Intenzívny dohľad nad prípadom drží dozorujúci prokurátor. Chýba ale ešte aj ďalší odborný posudok. "Polícia zatiaľ nemá k dispozícii ani závery znaleckých posudkov zo súdneho lekárstva," dodala Linkešová.

Päťdesiatsedemročný vodič autobusu čelí obvineniu zo zločinu všeobecného ohrozenia. Či vo veci padne aj obžaloba závisí najmä od výsledkov znaleckých posudkov. Stále mu však hrozí väzenie desať rokov, v prípade chránených osôb až pätnásť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy