Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Boj o každú sekundu, študentov rozviezli do troch nemocníc
Zdielať na

Boj o každú sekundu, študentov rozviezli do troch nemocníc

BRATISLAVA / Na miesto tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala na diaľnici D1 pri Červeníku smerom do Bratislavy, boli vyslané dva vrtuľníky. Do Detskej fakultnej nemocnice previezli dvoch ťažko zranených študentov.

Vrtuľníky dvoch zranených študentov transportovali do Detskej Fakultnej nemocnice na bratislavských Kramároch.

Ako prvý pristál vrtuľník s mladým študentom, ktorý sedel v zadnej časti autobusu. Pri nehode ho cez okno vymrštilo von. Údajne bol chvíľu v bezvedomí, no neskôr na palube už s lekárkou komunikoval.

"Mal veľkú tržnú ranu v oblasti stehna a sedacieho svalu. Asi zlomenú kľúčnu kosť, " uviedla lekárka ATE Iveta Križalkovičová.

Zdravotný stav stabilizovaný

Na palube druhého vrtuľníka prevážali jeho vážne zranenú spolužiačku. Podľa vyjadrenia lekárov utrpela mnohopočetné zlomeniny po celom tele. "V súvislosti s dopravnou nehodou sme prijali dve deti. Ich zdravotný stav je stabilizovaný a sú pri vedomí," uviedla hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave Dana Kamenická.

V pohotovosti bola aj trnavská nemocnica, kam záchranári priviezli osemnásť študentov. Tí mali rôzne odreniny, pomliaždeniny či tržné rany. Šiestich zranených prijali aj v nemocnici v Piešťanoch.

Mimoriadna linka

Rodičia a príbuzní študentov sa o zdravotnom stave a ako aj o tom, v ktorej nemocnici sa ich deti nachádzajú môžu informovať na policajných telefónnych číslach: 0908 724 865 alebo 0961 102 140. Na nich sú pripravení poskytnúť všetky informácie o tragickej nehode. 

Tragická dopravná nehoda sa stala v piatok popoludní na 73. kilometri diaľnice D1 pri Červeníku v smere do Bratislavy. Na mieste zomreli štyria študenti. Ostatných zranených previezli do nemocníc v Bratislave, Piešťan a Trnavy. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy