Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pochovali študentku Zuzku (†18), jednu z obetí autobusovej nehody
Zdielať na

Pochovali študentku Zuzku (†18), jednu z obetí autobusovej nehody

TRNAVA / V utorok sa rodina, priatelia a známi rozlúčili s osemnásťročnou Zuzkou, jednou zo štyroch študentiek, ktoré v piatok zahynuli pri nehode autobusu na diaľnici D1. Posledná rozlúčka sa konala v dedinke Zeleneč pri Trnave.

Rodina, priatelia, známi a spolužiaci sa v utorok poobede lúčili so Zuzkou na zádušnej omši. Ľudia prichádzali s vencami a s kyticami. Tie mali prevažne bielu farbu, ktorá je symbolom mladosti a nevinnosti.

Po zádušnej omši sa smútiaci presunuli na cintorín k domu smútku, kde bola len najbližšia rodina. Zuzke tak mohli dať posledné zbohom.

Po rozlúčke vyniesli Zuzku v bielej truhle, ktorú nasledovala jej najbližšia rodina. Najhoršie tento okamih znášala práve Zuzkina mamka.

Už v pondelok pochovali ďalšiu z obetí tragickej autobusovej nehody sedemnásťročnú Nikolku, pozrite si reportáž:

Štyri mŕtve študentky

Autobus so študentmi Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave havaroval v piatok popoludní na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri študentky. V autobuse bolo 31 cestujúcich - 29 žiakov a dve učiteľky. Päť osôb sa ťažko zranilo, 20 ľahko a dvaja ľudia boli bez zranenia.

Gymnazisti sa vracali z exkurzie na Orave. Autobus zišiel z cesty, vodič sa pravdepodobne snažil vrátiť naspäť a na prudkom svahu sa autobus prevrátil. VIAC TU. 

Ľudské zlyhanie

Policajné vyšetrovanie ukázalo, že za nehodu môže ľudské zlyhanie. Polícia vylúčila technickú závadu a uviedla, že vodič neprekročil rýchlosť. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy