Polojasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Peniaze na absolventskú prax sú. Ministri sa konečne dohodli
Zdielať na

Peniaze na absolventskú prax sú. Ministri sa konečne dohodli

Už niekoľko týždňov sa stovky Slovákov sťažujú, že úrady práce im nevyplatili peniaze, na ktoré majú nárok. Najčastejšie ide o tzv. absolventskú prax. Zdá sa, že ministerstvá práce aj financií sa zobudili a konečne sa dohodli. Úrady práce by mali dostať chýbajúce peniaze.

Ozvala nám aj čitateľka, ktorá nám poslala prostredníctvom projektu tvojenoviny príspevok. "Po celom Slovensku sa ozývajú absolventi, že nedostali decembrovú výplatu. Bohužiaľ, ani ja a to je už 5.február 2012. Podľa zákona by nám ju mali vyplatiť do 15 pracovných dní nového mesiaca. Zaujímavé, že je 5.februára a na účty absolventov žiadnych 189 € neprišlo, pritom sociálne dávky vyplácajú so železnou presnosťou." Viac si môžete prečítať TU.

Našli riešenie

Zdá sa však, že ministerstvá práce a financií už našli riešenie.Problémom totiž nie je len financovanie cez európsky sociálny fond, ale aj to, že neprešli plánované zákony. A  tak je v štátnom rozpočte pre MPSVaR nedostatok peňazí. Hlavne v kapitole na aktívne politiky trhu práce, kde tieto rôzne príspevky patria. Tým pádom nemohli byť vyplácané. 

Peniaze už natekajú

Zdá sa, že po utorkovom rokovaní medzi ministerstvom práce a financií, sú problémy zažehnané. "V utorok sa na stretnutí zástupcov dvoch rezortov po konštruktívnej diskusii našlo riešenie. Tým pádom už nič nebráni hladkému priebehu vyplácania príspevkov v rámci aktívnej politiky trhu práce," uviedol hovorca ministerstva financií Martin Jaroš.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy