Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Je to stále horšie: Tankujeme o 13 percent drahšie ako pred rokom!
Zdielať na

Je to stále horšie: Tankujeme o 13 percent drahšie ako pred rokom!

Stále rastú! Ceny benzínu u nás boli na začiatku tohto roka najdrahšie široko ďaleko. Rekordy sme lámali už v roku 2011 a lámeme ich znova. Tankujeme totiž až o 13 percent drahšie ako takto pred rokom!

Presne pred rokom sme 95-ku tankovali za 1 euro a 372 centov. V rovnakom období tohto roku sme tankovali ten istý benzín o 6 percent drahšie. Naftu dokonca tankujeme o neuveriteľných 13 percent drahšie ako to bolo v rovnakom období minulého roka. Za zmienku stojí aj fakt, že cena LPG vzrástla iba o 3 desatiny percenta.

Z okolitých krajín sme jednoznačne najdrahší

Pre slovenských motoristov je smutné aj porovnanie našich súčasných cien s okolitými krajinami. Tu jednoznačne vedieme. Podľa údajov EUROSTATU, ktorému nahlásili jednotlivé krajiny priemerné ceny v eurách, máme najdrahší benzín. 95-tku tankujeme za 1 euro a 452 centov. Najviac sa v uplynulom týždni oplatilo tankovať v Poľsku, kde stál benzín 1,231 € a nafta 1,253 €.

Pozrieme sa aj na ostatné krajiny v Európe. Najdrahší benzím tankujú v Taliansku, kde stojí takmer 1 euro a 70 centov. Naopak, najlacnejší sú Bulhari, kde tankujú za 1 euro a 20 centov.

Isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy