Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pivo zdražie! Ak poslanci neustúpia...
Zdielať na

Pivo zdražie! Ak poslanci neustúpia...

Slovenským pivovarníkom sa nepáči vládna novinka, vďaka ktorej by spotrebná daň na pivo mala zdražieť až o 50 %! Už v polovici októbra prišli za Richardom Sulíkom zástupcovia Slovenského združenia výrobcov piva a sladu a odovzdali mu petíciu. Tú podpísalo viac ako 173-tisíc občanov. Návrh prešiel, pivovarníci bojujú ďalej.

Poslanci v polovici októbra odobrili zvýšenie spotrebnej dane z piva a návrh na jej rast posunuli do druhého čítania. To ešte viac znepokojilo, už tak poriadne nahnevaných, pivárov. 

Predseda NR SR Richard Sulík prijal vtedy predstaviteľov Slovenského združenia výrobcov piva a sladu. "Mrzí ma, že súčasná vláda musí robiť aj takéto nepopulárne rozhodnutia. Bohužiaľ, predošlá vláda vedená Robertom Ficom zanechala tento štát vo veľmi zlej ekonomickej situácii...," povedal predseda SaS.

Vládna novinka podľa nich prinesie prepúšťanie, ktoré sa dotkne najmä sociálne slabších vrstiev. Už rok 2003 pochoval viacero pivovarov. Znížil sa objem výroby zlatistého moku, zatvorilo sa viac ako 5 pivovarov a o prácu prišlo viac ako 1000 ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy