Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlá správa pre pivárov! Zlatistý mok zdražie :(
Zdielať na

Zlá správa pre pivárov! Zlatistý mok zdražie :(

Uťahovanie opaskov neminie ani slovenských pivárov. Pivovarníci vládnu novinku neschvaľujú a preto vyrážajú do ulíc. Celú protestnú akciu sleduje reportér TV JOJ Richard Juriš.

AKTUALIZOVANÉ! 13.10.2010 15:43

Predseda NR SR Richard Sulík prijal predstaviteľov Slovenského združenia výrobcov piva a sladu. "Mrzí ma, že súčasná vláda musí robiť aj takéto nepopulárne rozhodnutia. Bohužiaľ, predošlá vláda vedená Robertom Ficom zanechala tento štát vo veľmi zlej ekonomickej situácii...," povedal predseda SaS.


AKTUALIZOVANÉ! 13.10.2010 14:41

Pozrite si štrajkujúcich pivárov v Bratislave!


AKTUALIZOVANÉ! 13.10.2010 12:27

Poslanci odobrili zvýšenie spotrebnej dane z piva a návrh na jej rast posunuli do druhého čítania.


Pivovarníci sú riadne nasrdení. Zvýšenie spotrebnej dane z piva o takmer 50 percent vnímajú veľmi citlivo. Vládna novinka podľa nich prinesie prepúšťanie, ktoré sa dotkne najmä sociálne slabších vrstiev.

Zákon musí ešte prejsť parlamentom. Pivári preto plánujú lobovať aj u predsedu NR SR Richarda Sulíka a všetkým poslancom odovzdať prázdne pivové fľaše. Je podľa nich nespravodlivé, že spotrebná daň sa nezvýši na víno či lieh.

Už rok 2003 pochoval viacero pivovarov. Znížil sa objem výroby zlatistého moku, zatvorilo sa viac ako 5 pivovarov a o prácu prišlo viac ako 1000 ľudí.

archív glos

Najčítanejšie správy