Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Rozširuje sa pomoc s nájmom. Sulík je prekvapený, že žiadostí je málo
Zdielať na

Rozširuje sa pomoc s nájmom. Sulík je prekvapený, že žiadostí je málo

BRATISLAVA / O príspevok na nájomné požiadalo oveľa menej firiem ako minister hospodárstva očakával. Rezort prináša dve zmeny, ktoré by mohli podnikom v ťažkostiach pomôcť. Či bude žiadostí preto viac, ťažko povedať. Firmy sú skeptické.

Aj samotný Richard Sulík je prekvapený, koľko málo firiem žiadalo o pomoc. Očakávania boli niekde úplne inde. "Sú to tisíce, ja osobne som si myslel, že v tejto dobe už budú desaťtisíce," povedal minister.

Žiadostí neprišlo ani 10 tisíc a cez tri tisíc ich ministerstvo vyplatilo v celkovej výške 6,5 milióna eur. Zvýšený záujem by mohla podľa rezortu priniesť zmena, podľa ktorej môžu o pomoc žiadať aj podniky, ktoré doteraz definovali ako firmy v ťažkosti. Toto doteraz Brusel nedovoľoval. Okrem toho už na podpise nebudú musieť byť len majitelia ale aj štatutári. Pre mikro a malé podniky v ťažkostiach budú platiť rovnaké podmienky ako pre ostatné firmy, teda stredné aj veľké. 

"Suma poskytovaných dotácii nesmie v priebehu troch rokov presiahnuť sumu 200 000 eur. Detaily si môže každý dohľadať na stránkach ministerstva, ktorá sa presne tomuto špeciálne venuje. "Tých 10 - 20, minút stojí za to sa tomu trochu lepšie venovať," dodáva Sulík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy