Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Napätá situácia v U.S. Steel pokračuje. Odborári sa vo štvrtok stretli s vedením firmy
Zdielať na

Napätá situácia v U.S. Steel pokračuje. Odborári sa vo štvrtok stretli s vedením firmy

KOŠICE / V košickom U.S. Steel, ktorý patrí medzi popredných slovenských zamestnávateľov, stále panuje napätá atmosféra. Dnes sa konalo stretnutie odborov s vedením spoločnosti.

V kosickom U.S. Steel, ktorý patrí medzi popredných slovenských zamestnávateľov, stále panuje napätá atmosféra. Vedenie oceliarní len minulý týždeň oznámilo, že v najbližších rokoch budú kvôli problémom na trhu s oceľou nútení prepustiť až 2500 zamestnancov.

Na to reagoval odborový zväz a v podniku spustili petíciu adresovanú premiérovi Petrovi Pellegrínimu, aby podľa možnosti zasiahol a pomohol predísť tejto mimoriadnej situácii opatreniami, ktoré by mohli pomôcť biznisu s oceľou a tak by nemuselo prísť k tomuto radikálnemu prepúšťaniu.

Odborári sa streli s manažmentom 

Dnes sa v tejto záležitosti stretli odborári aj s manažmentom U.S Steel, ktorému tiež vyčíta, že po obrovských ziskoch podniku, na ktorých v minulosti zamestnanci pracovali , by mohli mať väčšie sociálne cítenie.

"Rokovali sme s odborármi a navrhli sme im dodatok ku kolektívnej zmluve, ktorý by mal umožniť dobrovoľné odchody zamestnancov za výhodnejších podmienok než stanovuje zákonník práce. Ďalej sme im navrhli tiež pokračovanie štvordňového pracovného týždňa, pretože situácia na trhu s oceľou sa zatiaľ nezlepšila," vysvetľuje hovorca U.S. Steel Košice Ján Bača. 

Viac o téme vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy