Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Študujete? Toto sú dôvody, prečo by ste mali podnikať
Zdielať na

Študujete? Toto sú dôvody, prečo by ste mali podnikať

BRATISLAVA / Matúš Krajčí pracuje v oblasti včelárstva. Vyrába med, ktorý je kvetový lesný a má unikátne zloženie. Jeho včely zbierajú med z kvetov, ktoré nikto nikdy nepostrekoval a majú drevené úle. Hoci je Matúš len študent, jeho prácu ocenil aj samotný minister školstva a stal sa jedným z víťazov Študentskej podnikateľskej ceny.

Cieľom súťaže s názvom Študentská podnikateľská cena je podporiť a oceniť vysokoškolských študentov, ktorí sa už počas štúdia pustili do podnikania. Ako už bolo spomenuté, cenu ministra školstva za najzaujímavejší študentský podnikateľský nápad získal Matúš Krajčí zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity.

Úle na Liptove

"Základná myšlienka vychádza z budovania rodinného podnikania v oblasti včelárstva na Liptove, a to prvovýrobou včelích produktov. Prácou poukazujeme nielen na tvorenie pridanej hodnoty vo svete domáceho produktu, ale aj na neodmysliteľný význam zapájania mladých ľudí v poľnohospodárstve ako budúcnosti slovenského vidieka," tvrdí Matúš Krajčí.

Matúš tvrdí, že zlepšovať sa dá aj včelárstvo, a to pomocou technológií. "Do budúcna je naším cieľom, aby osoby, ktoré k nám prišli a ľahli si na úľ, sa cítili lepšie a zdravšie," vysvetľuje Matúš. 

Zvíťazil Brngál 

Absolútnym víťazom Študentskej podnikateľskej ceny 2016 je Tomáš Brngál z Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Ten sa stal zároveň aj nominantom Slovenska na celosvetovú súťaž "Global Student Entrepreneur Award".

Víziou Tomáša Brngála je inovovanie štúdia medicíny pomocou virtuálnej a rozšírenej reality, čo by ho malo zjednodušiť, zefektívniť a spraviť zaujímavejším.

Ide už o 8. ročník projektu, ktorý sa uskutočňuje pod záštitou Ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenska. Odborná komisia zároveň vybrala víťaza, ktorý bude reprezentovať Slovensko na najväčšej celosvetovej súťaži pre študentov-podnikateľov Global Student Entrepreneur Award vo Frankfurte nad Mohanom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy