Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Razie po Slovensku. Policajti preverujú podvody
Zdielať na

Razie po Slovensku. Policajti preverujú podvody

BRATISLAVA / Policajti hľadajú kontroverzného podnikateľa, ktorý má byť členom organizovanej skupiny, ktorá údajne zarábala na daňových únikoch. Národná kriminálna agentúra dnes preto podnikla rozsiahlu raziu vo viacerých regiónoch stredného a západného Slovenska.

Policajti skoro ráno prekvapili zamestnancov televízie, ktorá ani nezačala vysielať. Nabehli do vnútra a policajná razia sa začala.

V rámci prehliadky viacerých bytových a nebytových priestorov si fotili dokumenty a prehľadávali počítače aj v priestoroch tejto firmy. Napokon nič nezobrali.

"Každá miestnosť, každá serverovňa je napísané, že je bez nálezu a že žiadne relevantné dokumenty ani dáta sa nenašli,"
povedal šéf spravodajstva IN TV Norbert Lichtner.

"Mali pocit, že v našich priestoroch sa pohybuje pán Puškár, je teda prešetrovaný v súvislosti s týmito spoločnosťami, ktoré teda mali vykonávať akúsi trestnú činnosť," hovorí konateľka firmy Zuzana Zlámalová.

Miliónové škody

Podľa našich zistení má ísť o desiatky firiem. Škoda na štátnom rozpočte by v prípade organizovanej skupiny mala prevyšovať 2 milióny eur.

"Pán Puškár sa v našej televízii nezdržuje, nemá s touto televíziou. Nie je ani spoločníkom, nie je ani konateľom," hovorí Zlámalová.

"Môžeme potvrdiť, že akciu vykonávajú príslušníci Národnej kriminálnej agentúry prezícia policajného zboru v súvislosti s dokumentovaním závažnej daňovej trestnej činnosti, ktorá mala byť páchaná organizovanou skupinou," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu zatkli sedem z ôsmych podozrivých. Práve spomínaný muž má byť zatiaľ na slobode.

Na viacerých miestach

Policajti zasahovali aj v centre Bratislavy v jednej z reštaurácií a kancelárskych priestorov za ňou.

Zatvorené nebolo pre bežných zákazníkov. Tých policajná razia zrejme nijako neobmedzila. Dnešnej razii predchádzalo niekoľkomesačné dokumentovanie rozsiahlej činnosti organizovanej skupiny. V najbližších hodinách sa má rozhodnúť o konkrétnych obvineniach.

"Z dôvodu prebiehajúcich procesných úkonov nie je možné poskytnúť bližšie informácie," dodal Wäldl. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy