Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Razia policajtov. Maďara a tri Slovenky obvinili z obchodovania s ľuďmi
Zdielať na

Razia policajtov. Maďara a tri Slovenky obvinili z obchodovania s ľuďmi

BRATISLAVA / Polícia v uplynulých dňoch odhalila prípad obchodovania s ľuďmi. Mladým aj neplnoletým dievčatám ponúkali páchatelia peniaze za nakrúcanie nevravných videí. Hlavný organizátor ich tiež ponúkal na sexuálne služby.

Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii vykonali raziu začiatkom týždňa. V ich rukách skončili štyri osoby.

Hlavný organizátor 48-ročný Maďar a tri Slovenky Monika, Timea a Soňa. Tie mali na starosti vyhľadať a zlákať mladé dievčatá na fotenie a nakrúcanie videí. Nasľubovali im rýchle a výhodné zárobky.

Zisk päťtisíc eur

"Za takúto ľahkú a rýchlu prácu im sľubovali výhodné zárobky, ktoré im vyplácali zo svojich provízií. Polícia doposiaľ preukázala zisk organizovanej skupiny približne 5 tisíc eur," uviedla bratislavská hovorkyňa Denisa Baloghová. Táto suma ale bude vyššia, pretože polícia odhalila, že organizátor mal ponúkať dievčatá aj na sexuálne služby, za čo mal inkasovať vysoké finančné zisky.

Štyri domové prehliadky

Polícia urobila štyri domové prehliadky v Komárne a v Dunajskej Strede a zaistili počas nich viaceré dôkazové materiály. Obvinené boli zatiaľ štyri osoby.

"Obvinený občan Maďarska sa v súčasnosti nachádza vo väzbe v Rakúsku pre inú trestnú činnosť, jedna obvinená je stíhaná väzobne, na ďalšiu bol spracovaný návrh na väzobné stíhanie a tretia je stíhaná na slobode," dodala Baloghová.

Obvinili Maďara a tri Slovenky, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy