Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kukláči vypátrali Natálku, ktorú uniesol otec. Skrýval ju za falošnou stenou
Zdielať na
Krimi

Kukláči vypátrali Natálku, ktorú uniesol otec. Skrýval ju za falošnou stenou

TRENČÍN / Prípad nezvestnej dvojročnej Natálky z Rožňavy, ktorú vzal matke jej bývalý manžel, má šťastný koniec. Trenčianski policajti dieťa našli v dome neďaleko Trenčína, kde ho otec vyše 50 dní skrýval. Televízia JOJ má k dispozícii zábery zo zásahu, počas ktorého našli aj nelegálne zbrane.

Trenčianski kukláči zasahovali v dome v Drietome. Hľadali nelegálne držané zbrane. Okrem toho sa v ňom mal ukrývať muž, na ktorého bol vydaný zatykač. Policajti vtrhli dnu v skorých ranných hodinách.

"Na základe rozhodnutia trenčianskeho súdu vykonala polícia domovú prehliadku v mieste trvalého bydliska P.M.," informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Našli dieťa

"Napriek tomu, že podľa majiteľky domu sa v čase domovej prehliadky nemal v dome nikto nachádzať, policajti vo vnútri našli P.M., na ktorého vydal okresný súd v Rožňave príkaz na zatknutie," pokračovala Antalová a dodala, že spolu s mužom bola v dome aj jeho dcéra Natálka.

V bunkri za falošnou stenou otec takmer dva mesiace skrýval svoju iba dvojročnú dcéru. Bývalej manželke ju vzal napriek tomu, že súd zveril dievčatko do jej starostlivosti. Zúfalá žena z Rožňavy nemala žiadne informácie o svojom dieťati od začiatku decembra minulého roka.   

Polícia odovzdala dieťa matke, ktorá si po neho prišla na obvodné oddelenie v Trenčíne.

Prepustili ho

Trenčianski policajti eskortovali zadržaného muža do Rožňavy, kde o jeho najbližšom osude rozhodne tamojší súd.

Sudca napokon pustil muža na slobodu, keďže po vrátení dcéry matke podľa neho pominuli dôvody na väzobné stíhanie. Pavol je obvinený z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Polícia ale v prípade začala aj trestné stíhanie pre zločin nedovolené ozbrojovanie.      

"Polícia v dome zaistila dve krátke guľové zbrane a strelivo," potvrdila Antalová.

Pozrite si reportáž s autentickými zábermi z akcie:

Zdielať na

Najčítanejšie správy