Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Razia pri Spišskej Novej Vsi. Kukláči úradovali v rodinnom dome
Zdielať na

Razia pri Spišskej Novej Vsi. Kukláči úradovali v rodinnom dome

HRABUŠICE / O rušné utorkové ráno sa postarali policajti zo špeciálneho oddelenia v obci Hrabušice (okres Spišská Nová Ves). Rozbehli tam domovú prehliadku.

Policajní vyšetrovatelia z Národnej kriminálnej agentúry za asistencie kukláčov začali v utorok ráno prehľadávať rodinný dom v Hrabušiciach. Podľa informácii tamojších obyvateľov v ňom žil muž, ktorý má za sebou bohatú kriminálnu minulosť.

Policajti najprv prehľadali dom. Všetko zadokumentoval policajný technik.

Hospodárska budova

Potom sa presunuli do hospodárskej budovy za domom. Odtiaľ vynášal technik plné igelitové vrecia.

"Vykonali tiež domové prehliadky, no vzhľadom k prebiehajúcim procesným úkonom ďalšie informácie nie je možné poskytnúť," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Podľa informácií televízie JOJ ide o koberec a textílie. Na nich budú zrejme hľadať usvedčujúce stopy.

Pátranie

Podľa miestnych v dome býval majiteľ domu s dcérou a zaťom už niekoľko rokov. Policajti zrejme išli po Hrabušičanovi, po ktorom bolo už pár týždňov vyhlásené pátranie.

"Národná kriminálna agentúra v súčinnosti s košickým pohotovostným policajným útvarom a policajtmi z okresných riaditeľstiev Policajného zboru v Humennom a Spišskej Novej Vsi dnes v Hrabušiciach a na ďalších miestach východného Slovenska zadržali podozrivé osoby v súvislosti s vyšetrovaním zločinu vydieračského únosu," informoval Slivka.

Únos podnikateľa

Podľa informácii televízie JOJ má táto akcia súvisieť s únosom košického podnikateľa do Karlových Varov. Únoscovia žiadali výkupné, no policajti z NAKA ich našli a zadržali.

Podľa zistení televízie JOJ má z hrabušovského domu pochádzať jeden zo spolupáchateľov. Oficiálne to ale ešte nikto nepotvrdil.

Razia v Hrabušiaciach. NAKA prehľadávala jeden z rodinných domov, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy