Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Fajčenie vás pripraví o viac ako si myslíte
Zdielať na

Fajčenie vás pripraví o viac ako si myslíte

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / V tomto článku nebudeme písať o chorobách, ktoré fajčenie spôsobuje. Práve naopak. Chceme vám ukázať čísla, ktoré vás budú zaujímať.

Fajčenie je zlozvyk, ktorým doslova môžete seba, alebo svojich potomkov pripraviť o nehnuteľnosť.

Ak si túto teóriu rozoberieme a premietneme do čísiel, musíme uznať, že je to pravda. Tuhý fajčiar (určite takých vo svojom blízkom okolí poznáte), vyfajčí bez väčších problémov aj 2 krabičky denne. Aktuálne sa priemerná cena krabičky pohybuje okolo 3 eur. Takto mesačne prefajčí jedna osoba 180 eur. Ak si toto číslo vynásobíme dvoma (za oboch rodičov alebo partnerov), dostaneme 360 eur mesačne na cigarety. Za rok je táto suma 2 160 eur až 4 320 eur. Za 10 rokov prefajčíte garsónku v Bratislave alebo 3 izbový byt napríklad v Rožňave. Za 20 rokov intenzívneho fajčenia je to už pekný rodinný domček na kľúč.

Ak myslíme aspoň trošku ekonomicky, musíme uznať, že prestať s týmto neduhom sa oplatí. Úspora dosiahnutá na zdraví je na nezaplatenie. Staroba spríjemnená príjmom z nájmu z nehnuteľnosti, na ktorú sme ušetrili je motivujúcou predstavou. Radosť z úspory na bývanie pre deti je neopísateľná.

Usporiť mesačne 400 eur, alebo ich použiť na splácanie hypotéky za vysnívané bývanie je určite dobrou investíciou. Ak tie eurá dokážete nájsť na cigarety, tak tam niekde sú...

SITA

Názor poskytol Robert Posolda, generálny riaditeľ spoločnosti Smart Brokers.

Najčítanejšie správy