Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Coca-Cola odchádza zo Slovenska, o prácu príde viac ako 100 ľudí
Zdielať na

Coca-Cola odchádza zo Slovenska, o prácu príde viac ako 100 ľudí

LÚKA / Spoločnosť Coca-Cola odchádza zo Slovenska. Na budúci rok v marci zatvorí po 22 rokoch závod v Lúke neďaleko Piešťan. O prácu príde viac ako sto ľudí. Výrobné linky by mali presťahovať do Rakúska.

Vedenie závodu Coca-Cola v Lúke neďaleko Piešťan v stredu dopoludnia zorganizovalo stretnutie so zamestnancami, aby im oznámilo, že k 31. marcu končia pre zrušenie závodu.

O prácu príde 107 zamestnancov. "Do konca marca rozoberú všetky výrobné linky, ktoré presťahujú do podniku v susednom Rakúsku," cituje denník Sme jedného zo zamestnancov.

Najmenšia prevádzka

Podľa denníka bude spoločnosť do konca roka využívať ešte sklady, potom areál definitívne opustí. "Povedali nám, že v okruhu 330 kilometrov je až šesť výrobných závodov. Náš, ďalšie v Čechách, Rakúsku, Poľsku a v Maďarsku. Jeden vraj musia zatvoriť s tým, že zvyšné dokážu výrobu pokryť," dodal jeden zo zamestnancov pre denník Sme. Spoločnosť zavrela ten najmenší. 

Vedenie spoločnosti zamestnancom zaručilo prácu do konca marca, aj keď sa už nebude vyrábať. Okrem odstupného zamestnancom spoločnosť sľúbila aj štyri mesačné platy, ak vydržia až do konca.

Odstupné aj odmeny

Správu potvrdila aj spoločnosť Coca-Cola HBC na svojej internetovej stránke. "Tento vývoj nás mrzí a uvedomujeme si dôsledky týchto krokov pre všetkých dotknutých zamestnancov a ich rodiny. Máme pre nich pripravený sociálny plán, vrátane odstupného, odmeny za odpracované roky a špeciálnej odmeny pre zamestnancov, ktorí s nami zostanú až do ukončenia výroby vo výrobnom závode v Lúke," píše spoločnosť v stanovisku.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy