Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čítanosť mesačníkov: Prepad Emmy, koniec Maminy
Zdielať na

Čítanosť mesačníkov: Prepad Emmy, koniec Maminy

Zdroj: ISIFA/Lidové noviny/ONDREJ NEMEC

BRATISLAVA / Spoločnosti 7 plus sa nedarí zastaviť prepad reálneho predaného nákladu niektorých zo svojich tlačených titulov. Vyplýva to z auditu predajnosti tlače ABC. Starosti má napríklad s mesačníkom Emma, ktorého predaný náklad klesol za prvých sedem mesiacov tohto roka až o polovicu!

Kým v januári sa z časopisu Emma predalo vyše 64 tisíc výtlačkov, v júni to už bolo len necelých 36 tisíc kusov. Problémovým bol aj ďalší produkt orientovaný predovšetkým na ženského čitateľa.

Zastavená Mamina

V januári 7 plus zastavila vydávanie časopisu Mamina, ktorej reálny predaj neprekročil hranicu 10 tisíc kusov.

Pre porovnanie – prepad zaznamenal aj ženský titul konkurenčného vydavateľstva Ringier. Jeho Evu si v júni kúpilo vyše 48 tisíc čitateľov.

Najčítanejším slovenským denníkom je aj naďalej Nový Čas. V júni si ho podľa auditu predajnosti tlače ABC zakúpilo vyše 96 tisíc čitateľov.

- 50 percent. Takmer

Konkurenčný titul Plus jeden deň aj naďalej predáva priepastne menej. V rovnakom mesiaci totiž oslovil necelých 45 tisíc čitateľov.

Za sedem mesiacov sa predaj denníka Plus jeden deň dostal cez hranicu 50 tisíc predaných kusov len dva krát. A to vo februári a máji. Pre porovnanie – Nový Čas za rovnaké obdobie podliezol hranicu 100 tisíc predaných kusov len v spomínanom júli a júni tohto roka.

Spoločnosť 7 plus prešla v uplynulých týždňoch zmenou akcionárskej štruktúry. Spolu s vydavateľstvom prešla pod holandskú spoločnosť V3 Media Holdings. Akvizíciu financovala cez skupinu Penta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy