Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Začala sa vykurovacia sezóna! Mnohí ľudia však mrznú
Zdielať na

Začala sa vykurovacia sezóna! Mnohí ľudia však mrznú

BRATISLAVA / Tohtoročný september nám zatiaľ babie leto akosi nechce dopriať. Chladno začína byť už aj bytoch a domoch. Oficiálne sa vykurovacia sezóna začína 1. septembra. Ak po tomto termíne teplota dva dni po sebe klesne pod 13 stupňov, kúriť skrátka musia. Niektoré domácnosti sa už tešia z tepla, iné majú stále ľadové radiátory.

Teplo nie je všade

Teploty nad 20 stupňov sú už minulosťou. V niektorých bytoch sa už kúri,v iných sa ľudia musia zohrievať dekou. Tento rok sme sa nízkych teplôt dočkali už začiatkom septembra. Vo štvrtok sa vo viacerých bytoch začalo s temperovaním.

"Vykurovacia sezóna v Bratislave sa začala tento rok 19. septembra," uviedla hovorkyňa bratislavskej teplárenskej spoločnosti Jarmila Galandáková. Nie všade sú teploty rovnaké. Obyvatelia bytov, kde je radiátor ešte studený, môžu požiadať správcu o skorší začiatok vykurovania.

Babie leto

"Je potrebný súhlas všetkých vlastníkov bytov," hovorí predseda bytového družstva Vladimír Kesegh. Radiátory však musia byť odvzdušnené. To či tohto roku pri účtoch za teplo budeme doplácať, však ani dnes nie je jasné. "Keď bude priemerná teplota vyššia ako 13 stupňov, prestane sa kúriť," dodáva Vladimír Kesegh.

Dobrú správu majú v tomto prípade meteorológovia, podľa ktorých ešte nie je všatkým pekným dňom koniec. "Tento týždeň očakávame dva alebo tri dni, keď môžu vystúpiť teploty nad 20 stupňov," hovorí meteorológ Peter Jurčovič.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy