Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pripravte sa aj na sneh, varujú meteorológovia
Zdielať na

Pripravte sa aj na sneh, varujú meteorológovia

BRATISLAVA / O tom, že leto definitívne skončilo, nie je pochýb. Jeseň priniesla výrazné ochladenie a veľa zrážok. Ani ďalšie dni neprinesú zlepšenie počasia. Na Slovensko sa blíži studený front, ktorý prinesie ďalší dážď a dokonca aj sneh.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Ochladenie  a dázď

Už v noci, z pondelka na utorok, začne naše územie ovplyvňovať výrazný studený front. Najskôr jeho účinky pocítime na západe, kde sa intenzívne rozprší. Zrážky sa budú v priebehu dňa presúvať ďalej na východ a silné dažde môžeme očakávať v dopoludňajších hodinách aj na rozhraní západného a stredného  Slovenska.  

Pripravme sa na zrážkové úhrny od 5 do 15 mm, pri intenzívnych zrážkach od 25 do 40 mm. Na východ príde dážď až popoludní, takže tam, aj keď bude zamračené, očakávame predsa len príjemnejšie počasie. V noci bude zamračené, postupne od západu na mnohých miestach dážď. Teplota poklesne na 13 až 8 °C.

Sneh

Cez deň oblačno až zamračené, s dažďom na mnohých miestach. Na hrebeňoch Tatier sa dočkáme sneženia. Hranica sneženia bude v priebehu dňa klesať na výšku približne 1 600 m. Maximálna teplota v utorok od 11 do 16 °C, na východe ešte 16 až 20 °C. Bude silno veterno. Postupne sa rozfúka vietor od severozápadu do 30 km/h, v nárazoch na západe okolo 60 km/h. Na východe bude viať južný vietor do 25, v nárazoch do 45 km/h.

Ani ďalšie dni neprinesú zlepšenie počasia. Celý tento týždeň bude v premenlivom, chladnom a vlhkom duchu. V noci zo štvrtku na piatok sa už môže na severe krajiny objaviť slabý mráz. Jeseň sa v počasí už naplno prejavuje.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy