Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Fond národného majetku ešte nezrušia. A keď stojí milióny
Zdielať na

Fond národného majetku ešte nezrušia. A keď stojí milióny

BRATISLAVA / Fond národného majetku tu bude pravdepodobne ešte ďalšie tri roky. Jeho prevádzka si pritom vyžiada ročne viac ako dva milióny eur. Robert Fico však ešte v minulom roku tvrdil, že jednou z priorít jeho vlády bude skoré ukončenie činnosti tejto organizácie.

Fond nezrušia najbližšie 3 roky

Keby sa robil rebríček káuz, táto inštitúcia by isto obsadila popredné miesto. "Známa kauza bytov pre funkcionárov fondu a ďalších predstaviteľov Mečiarovej vlády z roku 1994 -1998, tie všetky nafty Gbely," vraví Daniel Krajcer z Liberálnej dohody.

Ešte minulý rok Robert Fico tvrdil, že zrušenie Fondu je jednou z jeho priorít. Opoziční poslanci z Liberálnej dohody majú o priorite inú predstavu. "Fond národného majetku nezrušia najbližšie tri roky, to znamená, že do roku 2016," hovorí Juraj Miškov z Liberálnej dohody. "Bude to stáť daňových poplatníkov približne 6 miliónov eur navyše," dopĺňa Martin Chren z Liberálnej dohody.

Fico bol príliš ambiciózny...

Opozičníci tvrdia aj to, že Fond si objednal pekelne drahú analýzu, ako inštitúciu zrušiť. "Na toto je vyčlenených tri milióny eur, takáto analýza však už existuje, za bývalej vlády a stála 10-tisíc eur," dopĺňa Chren. "Neviem, o akej štúdii hovorili," vraví hovorkyňa Fondu Miriam Žiaková. 

Možno o tej, ktorá sa objavila vo februári na stránke úradu verejného obstarávania na komplexné poradenské služby súvisiace s ukončením Fondu. Ministerstvo hospodárstva rovnako ako fond ďalej vysvetľujú, prečo má úrad dokonať až v roku 2016. "Po nástupe nového vedenia neboli pripravené všetky kroky tak aby ambiciózny plán, ktorý bol prezentovaný mohol byť naplnený," hovorí hovorca ministertsva hospodárstva Stanislav Jurikovič.

Téme sa ďalej venuje reportér Richard Juriš. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy