Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šetrenie v praxi. Na mestskom úrade majú len dva mobily
Zdielať na

Šetrenie v praxi. Na mestskom úrade majú len dva mobily

Mestský úrad vo Veľkom Šariši našiel spôsob, ako sa dajú ušetriť peniaze. Všetci úradníci si tam vystačia len s dvomi mobilnými telefónmi. Jedinou nevýhodou je to, že nikdy neviete, kto vám ich zodvihne. Počas dňa ich totiž používa sekretárka, prednostka aj primátor...

Telefóny majú k dispozícii všetci

Jeden mobilný telefón má primátor, druhý prednostka. Počas dňa sa vám však môže stať, že sa namiesto primátorovi, dovoláte na matriku. Po príchode do práce položia primátor aj prednostka služobné telefóny na sekretariát.

Počas dňa sú totiž k dispozícii všetkým zamestnancom podľa potreby. "Cez pracovnú dobu ich dávame k dispozícii všetkým, lebo som zistil, že aj z pevnej linky volali na mobilných operátorov a to bolo drahé," odôvodňuje tento systém primátor Veľkého Šariša.

"Kto potrebuje prinesie a zatelefonuje buď na sekretariáte, na chodbe alebo vo svojej kancelárii a ihneď ho vráti potom na sekretariát opäť," hovorí prednostka Mestského úradu Mária Gáborová.

Ušetria stovky eur mesačne

Niekedy môže byť volajúci prekvapený, keď sa dovolá práve tomu, kto telefón potreboval. Informácie o volajúcom si však zamestnanci úradu predávajú. telefón ostáva na sekretariáte aj vtedy, keď primátor odchádza na rokovanie mimo úradu.

Kedysi zamestnanci úradu volali z pevných liniek aj na mobilné telefóny. Odkedy platia nové pravidlá, ušetria stovky eur mesačne. "Vždycky sa hovorí, že najľahšie zarobené peniaze sú tie, ktoré ušetríme," dodáva primátor Veľkého Šariša.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy