Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na platy učiteľov peniaze nie sú, na alkohol vraj áno...
Zdielať na

Na platy učiteľov peniaze nie sú, na alkohol vraj áno...

Na platy pre učiteľov peniaze nie sú a na alkohol áno? S takouto otázkou nám jeden z divákov zaslal do redakcie faktúru Ministerstva školstva, podľa ktorej rezort nakúpil alkohol za takmer 2 000 eur. Ministerstvo tvrdí, že fľaše sú určené výhradne na reprezentatívne účely. Informoval o tom denník Sme.

Nakúpili alkohol za takmer 5 tisíc eur

"Tchori, vraj pre učiteľov nie je a oni si nakupujú takýto chľast!!! KB za 1980 eur, to asi aby mali ministerskí úradníci niečo v hlavinke!!!"- takýto rozhorčený e-mail spolu s faktúrou nám do redakcie poslal rozhorčený divák. Daňový doklad hovorí o tom, že na Ministerstve školstva SR si v auguste nakúpili alkohol za takmer 2000 eur. Podľa denníka SME, nákup pokračoval aj v septembri. Dohromady tak za alkohol dali takmer 5 000 eur.

Reprezentovať treba dôstojne

Malo ísť pritom o koňak, balený v reprezentatívnom obale. Dohromady 36 fliaš. Jedna by pritom stála viac ako 130 eur. Ministerstvo školstva však argumentuje protokolom. Podľa neho je možné dávať dary také, ako sami na ministerstve dostávajú. Teda alkohol. "Z tohto pohľadu bol práve tento nakúpený iba na tieto reprezentačné účely," tvrdí hovorca Ministerstva školstva Michal Kaliňák.

Podľa neho ide o prezenty pre návštevy na samotnom ministerstve, alebo dary ministra pri jeho pracovných cestách. Kde ale končí alkohol, ktorý na výmenu ako dar dostane, v týchto chvíľach nie je známe. "Ide o presne taký istý dar, aký dostáva od iných veľvyslancov, či od iných rezortných kolegov," dodáva Michal Kaliňák.

Téme sa venuje Samuel Migaľ. Spojte sa s ním cez profil na facebooku

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy