Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Sklamaných učiteľov podporujú aj malí školáci a študenti
Zdielať na

Sklamaných učiteľov podporujú aj malí školáci a študenti

Stovky učiteľov po celom Slovensku sú pobúrení! Štrajk dostal oficiálne Stop! Odborový zväz sa odvoláva na rokovania s vládou. Mnohé školy však pokračujú aj na vlastnú päsť! A čo je ešte zaujímavejšie, k pedagógom sa pridávajú aj študenti.

Učiteľov nahnevalo neinformovanie

S prerušeným štrajkom nesúhlasia viacerí. "Zvýšte učiteľom platy," protestovali aj tí najmenší. Odborový zväz totiž ešte včera o 18:00 oficiálne neobmedzený štrajk prerušil. Tým si ale pohneval stovky učiteľov. Tí totiž nevedia, čo sa deje. 

Ako televízii ale povedal minister školstva Dušan Čaplovič, s odborármi sa dohodli, že informovať budú až potom, keď ukončia spoločné rokovania. "Toto je myslím si to jediné správne, aby sme neotvárali "Pandorinu skrinku", aby sa najprv veci dohodli a vyrokovali a potom bude informovaná aj verejnosť," povedal Čaplovič.

Ďalšie stretnutie je naplánované na dnes

Je to ale práve neinformovanie, čo učiteľov nahnevalo. No a na ich stranu sa pridávajú aj mnohí študenti. Odborárski predáci ale všetkým odkazujú, že sa nezľakli. Už dnes majú ďalšie stretnutie priamo v parlamente. Po ňom vraj oznámia, čo bude ďalej.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy