Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vyhadzuje sa 200 miliónov € ročne! Bude už Európa šetriť?
Zdielať na

Vyhadzuje sa 200 miliónov € ročne! Bude už Európa šetriť?

Európsky parlament sídli v Bruseli, no raz za mesiac sa všetci poslanci, ich asistenti, sektretárky, tlmočníci a mnoho ďalších ľudí presúva na 4 dni do Štrasburgu. Dokumenty, ktoré na rokovanie potrebujú, zaplnia neuveriteľných 25 kamiónov a suma za toto cestovanie je tiež veľmi zaujímavá - 200 miliónov eur ročne!

Presunúť sa musia 12-krát

Pendlovanie medzi Francúzskom a Belgickom stojí neuveriteľných 200 miliónov eur ročne! Preto, aby sa 12-krát do roka presunuli europoslanci presunuli z belgického Bruselu do francúzskeho Štrasburgu, aby diskutovali o európskych záležitostiach.

Na vysvetlenie: 736 poslancov + ich asistenti, množstvo personálu = je to 25 kamiónov materiálu, letenky, najazdené kilometre. Väčšina europoslancov sa však vo štvrtok zhodla na tom, že by bolo lepšie rokovať a stretávať sa na jednom mieste.

Brusel či Štrasburg?

Zostáva otázkou, ktoré z týchto dvoch miest to bude. História hovorí za Štrasburg, lebo symbolizuje zjednotenie Európy. V Bruseli je zase lepšia infraštruktúra, je tam po ruke Európska komisia, Rada Európy.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy