Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zvýšia sestričkám platy? Peniaze chýbajú nemocniciam aj VÚC
Zdielať na

Zvýšia sestričkám platy? Peniaze chýbajú nemocniciam aj VÚC

To, že so zvyšovaním platov zdravotných sestier od prvého apríla, to nebude vôbec jednoduché, je zrejmé už niekoľko týždňov. Nemocnice na to jednoducho nemajú dostatok peňazí. Teraz sa už začínajú ozývať aj zdravotné sestry z domovov sociálnych služieb, ktoré spadajú pod vyššie územné celky.

Do redakcie JOJky denno denne volajú desiatky sestier. Medzi nimi sú aj tie, ktoré pracujú pre vyššie územné celky. Napríklad v domovoch dôchodcov či sociálnych služieb.

Mnohé z nich vraj, tak ako sestričky v nemocniciach nútia zamestnávatelia podpisovať rôzne dodatky k zmluvám. Týmito novými zmluvami sa so setry stáva z polovice asistentka, čo v praxi znamená, že plat sa jej zdvihne len o polovicu.

Nátlak zo strany zamestnávateľov

Setričky, ktoré nám volali pracujú pre istý domov sociálnych služieb  a dokonca hovorili o nátlaku zo strany zamestnávateľov. Konkrétne, že ak vraj spomínané zmluvy nepodpíšu prídu o prácu.

Podľa vyjadrení ministerstva zdravotníctva by mala ešte nejaké financie uvoľniť Všeobecná zdravotná poisťovňa, no zdá sa, že touto situáciou sa pravdepodobne bude musieť okamžite zaoberať nový minister zdravotníctva.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy