Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Košický US Steel na predaj? Majitelia podrobnosti nehovoria
Zdielať na

Košický US Steel na predaj? Majitelia podrobnosti nehovoria

Jedna z najdôležitejších slovenských fabrík, US Steel Košice je na predaj! Americkí majitelia oceliarní pripustili, že ich možno predajú inému investorovi. Ide však o definitívne rozhodnutie? Zisťovali sme viac...

Do úvahy pripadá Mittal

V košickom US Steele stále nie je nič nové. Vedenie železiarní totiž nechce prípadný predaj jednej z najväčších súkromných zamestnávateľov na Slovensku komentovať. Medzi zamestnancami však panuje neistota o pracovné miesta.

Isté je, že nemecká skupina ThyssenKrupp poprela záujem o US Steel Košice. Do úvahy pripadá ešte veľká oceliarenská firma Mittal, ktorá o železiarne prejavila záujem už v roku 2000.

Vedenie informácie tají

Všetko, čo sa týka predaja, je však prísne utajené, keďže sa s akciami obchoduje na americkej burze. Čo je zaujímavé, podľa hovorcu vedenie železiarní nie je o predaji presvedčené.

"Zatiaľ ešte záväzné rozhodnutie urobené nebolo. V túto chvíľu môžem potvrdiť len to, že sme dostali ponuky týkajúce sa US Steel Košice. Je to určite atraktívny majetok so skúsenými zamestnancami a korporácia US Steel považuje za rozumné sa tými ponukami zaoberať," informoval hovorca spoločnosti Ján Bača.

Pre porovnanie, americký US Steel predal už vlani svoju továreň v Srbsku. tá však bola v strate. Odkúpila ju tamojšia vláda. Košický US Steel naopak prosperuje, možno preto to rozhodovanie a váhanie....

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy