Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Benzín je najdrahší v piatok
Zdielať na

Benzín je najdrahší v piatok

Cena ropy opäť stúpa a do pohybu sa dala aj cena pohonných hmôt. Naši reportéri ale prišli na veľmi zaujímavú vec. Správy o zvyšovaní cien na čerpacích staniciach prichádzajú zvyčajne v piatok. V deň, kedy je na pumpách najviac vodičov, pretože sa začína víkend.

Môže za to vývoj cien ropy na trhoch

Spravidla v piatok natankujete buď najlacnejšie alebo naopak najdrahšie. Môže za to najmä vývoj cien ropy na svetových trhoch počas celého týždňa. "Obchodníci na svetových trhoch investujú v priebehu týždňa, na konci týždňa sa snažia zarobiť z tých investícií, vyberajú zisky," potvrdil televízii aj analytik cien pohonných hmôt Tomáš Novotný. 

Podľa odborníkov spravíte najlepšie, ak tankujete v priebehu týždňa. Vtedy bývajú ceny najstabilnejšie. Koncom týždňa dokonca niektoré pumpy zvyknú benzín ešte viac zdražieť! "Určite je lepšie si robiť prehľad, sledovať to lebo potom môžete ušetriť aj 2-3 centy na litri," tvrdí komoditný analytik Tomáš Plavec.

Tankujte v strede týždňa, ušetríte

V súčasnosti cena ropy narástla, posilnilo však aj euro. Cena benzínu by teda podľa odborníkov nemala príliš narásť, ba priam naopak. "By mohli v najbližších dňoch a týždňoch ešte klesnúť niekoľko centov, čiže ak teraz sa pohybuje okolo 1,59 tak by mohli ísť na nejakých 58,57," doplnil Plavec.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

AJOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy