Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Neprehliadnite. Tieto potraviny vám ušetria eurá!
Zdielať na

Neprehliadnite. Tieto potraviny vám ušetria eurá!

Zrejme aj vy prídete do obchodu, kúpite si, čo vám chýba, a následne sa s plnými taškami a prázdnou peňaženkou vrátite domov. Naozaj len málokto kontroluje bločky a porovnáva ceny jednotlivých potravín. Chcete vedieť, čo vás stojí najviac a naopak, kúpou ktorých potravín váš účet schudne najmenej?

Ak máte radi párky, asi vás veľmi nepotešíme. Hoci by si na rebríčku najdrahších potravín vyslúžili meď, cena za jeden kilogram tohto obľúbeného výrobku sa vyšplhala až na 4 eurá. V priemere tak za jeden pár zaplatíte 40 centov. Nezabúdajme však na to, že je táto cena priemerná. V minulosti by ste tak na jednom páre ušetrili viac ako 10 centov.

Nezdravé je drahé

Kávičkári, pozor! Svoj obľúbený kofeínový mok si vychutnávate za trošku väčšie peniaze ako v minulom roku. Cena praženej kávy sa šplhala, až sa vyšplhala na cenu 1,20 eura za kilogram. Vyzerá to tak, že čo nám najviac chutí, je, žiaľ, najdrahšie.

Zlá správa je, že vysoká cena vajec a dopyt po nich neboli len otázkou obdobia sviatkov. Hoci ich najvyššia hodnota kumulovala práve v tých dňoch, celkový cenový nárast je najvyšší zo všetkých bežných potravín, ktoré najčastejšie kupujeme. Kým predtým ste za balenie vajíčok zaplatili 1,20, teraz je táto cena vyššia o smutných 60 centov.

Dajte si jogurt

Zrejme si budeme musieť zvyknúť na zdravšie raňajky a namiesto párkov a vajíčok, ktoré by sme spláchli kávou, si doprajeme jogurt. Cena týchto mliečnych výrobkov totiž klesla asi o desatinu a tým ušetríme nielen svoje zdravie...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy