Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Škodlivé poľské mäso! Kontrolóri museli opäť zasahovať
Zdielať na

Škodlivé poľské mäso! Kontrolóri museli opäť zasahovať

Začalo sa to s posypovou soľou v mäsových výrobkoch. Odvtedy hádam neprejde mesiac, čo by na povrch nevyplávali ďalšie a ďalšie potravinové škandály, ktoré majú niečo dočinenia s Poľskom. Najnovšie sa zistilo, že v Námestove sa predávali kuracie prsia obsahujúce antibiotikum.

Pochybné mäso našli na Orave

Takzvané "liečivé" kuracie prsia z Poľska našli kontrolóri v Námestove, konkrétne v prevádzkárni Rozrábky hydinového mäsa. V odobratej vzorke kuracích pŕs chladených nebalených s dátumom spotreby 14.8.2012 našli antibiotikum, ktoré sa používa v liekoch pre ľudí a zvieratá.  

Spotrebitelia, ktorý si toto mäso kúpili, by ho nemali konzumovať. U citlivých osôb môže vzniknúť alergická reakcia, prípadne odolnosť voči lieku.

Poškodené kuracie prsia sa dostali aj do ďalších dvoch predajní v Martine. Celkovo sa malo do Slovenska priniesť takmer 2000 kilogramov takéhoto mäsa. Voči prevádzkovateľovi bude začaté trestné stíhanie.

Pochybné poľské oštiepky

Pred týždňom zase naši lekári riešili viaceré prípady otravy detí z detského tábora blízko poľsko-slovenských hraníc. A hlavným podozrivým v tomto prípade boli opäť poľské potraviny - tentokrát oštiepky. 

Predajcovia vyzývajú ľudí k opatrnosti. Prebaľované, častokrát nekvalitné potraviny s neistým pôvodom, si môžete odniesť so sebou v košíku a ani o tom neviete.

Zákazníkov pri nákupe prebaľovaných výrobkov láka tiež najmä nízka cena, ale tá môže byť spojená s nižšou kvalitou tovaru.  Ak by totiž takéto potraviny boli kvalitné, doma by ich výrobca predal za podstatne vyššiu cenu ako je tá akciová cena u nás v obchodoch.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy