Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlá správa! Naša ekonomika sa spomalí...
Zdielať na

Zlá správa! Naša ekonomika sa spomalí...

Slovensko by malo rásť pomalšie ako sa doteraz očakávalo. Výkonnosť našej ekonomiky by mala klesnúť pod dve percentá. Najnovšie údaje zverejnila spoločnosť Ernst and Young. Je to horšie ako posledné správy ministerstva financií a Národnej banky Slovenska.

Gréci opatrenia neutiahnu

Zlá situácia oslabuje dopyt po autách, či elektronických zariadeniach, teda výrobkoch, ktoré vyvážame. Odhad 1,7 percenta je ešte horší ako od Národnej banky Slovenska a Ministerstva financií SR. Stále však patrí k najlepším v eurozóne, kde je situácia naďalej napätá.

Po víkende je jasné, že grécka recesia je ešte horšia, ako sa čakalo. Od pondelka má síce krajina novú vládu, ale prvé, čo premiér vyhlásil, bolo že neutiahnu úsporné opatrenia. Gréci potrebujú jednoducho viac času a tým pádom aj viac peňazí.

Odchodom sa vyhrážajú Fíni

Niečo iné potrebujú Španieli a Taliani. Potrebujú lepšie úročenie dlhopisov. Dnes si Španieli požičali rekordne draho. Ich úrok sa vyšplhal cez 7 percent. Krajinu čakajú ďalšie bolestivé reformy. Španieli, ako aj Gréci už o pomoc požiadali. Taliani sa zatiaľ tvária, že to ustoja.

Aby toho nebolo málo, tak najnovšie oznámili Fíni, že sa mu nechce platiť za cudzie dlhy a je ochotné v prípade potreby opustiť eurozónu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy