Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Video: Reštaurácia prekvapila svojich hostí! Neuveriteľné, čo im naservírovala
Zdielať na

Video: Reštaurácia prekvapila svojich hostí! Neuveriteľné, čo im naservírovala

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Vedeli by ste si predstaviť, že si v reštaurácii objednáte sviečkovú omáčku, a keď ju ochutnáte, prekvapí vás chuť dukátových buchtičiek? Čo by ste robili?

Reakcie ľudí boli naozaj prekvapivé. Tatarský biftek je totiž uvarený z cvikly, vajíčko bolo z kokosu a manga a napríklad hovädzí guláš bol z čokolády.

Prekvapenie v každom kúsku

Kým niektorí hostia boli šokovaní a neverili vlastným očiam, iných prekvapivá chuť rozosmiala, a vtedy im čašník prezradil, o čo sa jedná. Hlavnou úlohou reklamy je totiž upozorniť na novú čokoládu, ktorá vás vraj prekvapí v každom štvorčeku, lebo je plná rôznorodých ingrediencií.

Ako sa nápad s reklamou značky Milka vydaril sa pozrite na videu:

noviny.sk

Molekulárna kuchyňa

noviny.sk

Molekulárna kuchyňa je prepojením najmodernejších poznatkov gastronómie s fyzikálnymi procesmi prebiehajúcimi pri príprave pokrmov. V podstate ide o úpravu pokrmov, ktorá má za cieľ vytvoriť netradičné chute a atraktívne skupenstvo. Vo videu je použitá extrémne náročná forma, kedy pokrmy vypadajú ako bežne známe jedlo, ale sú vytvorené za úplne odlišných podmienok a z úplne iných surovín.

noviny.sk

Šéfkuchár reštaurácie Aureole, 2 krát ocenenej Michelin Bib gurmán, v minulosti šéfkuchárom niekoľkých prestížnych reštaurácií, 6 rokov šéfom gastronómie prezidenta ČR. 12 let kapitánom národného týmu kuchárov AKC ČR, niekoľko rokov bol protagonistom "Kuchárskej pohotovosti“ na ČT.

Pre natáčanie pripravil molekulárne menu, ktoré obsahovalo také špeciality ako špagety uvarené z kokosu a jahôd, či mojito z extrahovanej paradajkovej šťavy, balsamico kaviár.