Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Facebook zablokoval fotky dojčenia. Matky sa búria!
Zdielať na

Facebook zablokoval fotky dojčenia. Matky sa búria!

Symbol erotiky, ale aj materstva. Rozhodnúť, ku ktorej z týchto dvoch možností majú ženské prsia bližšie, sa rozhodla sociálna sieť Facebook, a tak zablokovala všetky fotografie svojich užívateliek, na ktorých zachytili, ako dojčia svoje bábätká.

Matky sa búria! Na tom vraj nie je vôbec nič erotické a žiadajú, aby fotografie sociálna sieť okamžite vrátila späť na ich profil.

Nerobíme nič obscénne, nepáči sa mi ich postup

Všetko sa začalo on line protestom. Nespokojné matky, ktoré sa cítia byť diskriminované, však svoje rozhorčenie pohnali do ulíc. Diskrétne dojčiť sa rozhodli priamo na verejnosti – a to pred pobočkou Facebooku v Austine. "Cítila som sa, ako by som robila niečo obscénne a zlé. Nepáči sa mi ich postup," hovorí Emily Rodriguezová.

Firma sa však obraňuje pravidlom, že nahotu treba limitovať, ak sa k nej môžu dostať neplnoletí. Medzi 800 miliónmi užívateľov Facebooku je totiž veľa tínedžerov, a to je problém. Mamičky však namietajú: dojčenie by mala byť výnimka. "Prsia môžu pôsobiť eroticky, ale majú predsa svoju funkciu. Tou je dojčenie detí. Žiadna z nás sa neodhaľuje, aby si tým získala pozornosť okolia," argumentuje Kristine Kellarová.

Čo, ak budem dojčiť v čiapke s logom Facebooku?

Zamestnanci sociálej siete sa s ošemetným problémom vysporiadali po svojom. Protestujúcim matkám poslali fľaše s vodou a firemné čiapky. "Som zvedavá, čo urobia, keď tam zavesím fotku, ako dojčím v čiapke s logom Facebooku," pýta sa lišiacky Alison Kingová.

Napokon firma poskytla oficiálne stanovisko: dojčenie ako také tolerovať budú. Odstránia len zábery odhaľujúce celé ženské poprsie.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy