Polojasno
22°
Bratislava
Antarktídu pokorili silné ženy! Lyžiarka a plavkyňa...
Zdielať na

Antarktídu pokorili silné ženy! Lyžiarka a plavkyňa...

Vraj nežnejšie a slabšie pohlavie. Pri pohľade na tieto ženy, ich odvahu a odhodlanie však bude každému jasné, že ženy vedia rovnako zabrať ako muži. Nebezpečná, mrazivá a krutá Antarktída si ich podmanila, tak sa ony rozhodli podmaniť si tiež ju...

V ľadových vodách Antarktídy...

Podľa 49-ročnej Juliety Nuňez sa na krutú bolesť z ľadovej vody dá zvyknúť. Táto čílska plavkyňa sa totiž rozhodla, že pokorí vody Antarktídy. V ľadovej vode dokázala preplávať 1100 metrov! "Tento rok som netrpela ako vlani. Myslím si, že je to psychická záležitosť. Každý ďalší a ďalší raz som adaptovanejšia," pochvaľuje si Julieta.

"Som veľmi šťastný. Vedeli sme, že to dokáže. A jej sa to naozaj podarilo," usmieva sa aj jej tréner, ktorý o svojej zverenkyni ani na chvíľu nezapochyboval.

Sama na lyžiach 59 dní v drsnej Antarktíde

Odhodlanie nechýbalo ani 33-ročnej Britke Felicity Aston, ktorá už oveľa skôr avizovala svoj cieľ prejsť na bežkách až k južnému pólu. Drsná krajina jej už dávno prirástla k srdcu. Nečudo teda, že jej výkon vyvoláva obdiv. Sama na lyžiach strávila 59 dní, počas ktorých prešla 1700 kilometrov naprieč zamrznutou krajinou.

Scrapbooking Red/Youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy