Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chlípny baran sa stal legendou! Na úteku oplodnil desiatky oviec
Zdielať na

Chlípny baran sa stal legendou! Na úteku oplodnil desiatky oviec

Zdroj: ISIFA/ilustračné

Barana pomenovali Randy, čo v preklade znamená chlípnik. Stal sa legendou a hviezdou zahraničných médií - uznala ho dokonca seriózna BBC! Tento baran totiž počas svojho 24-hodinového úteku dokázal oplodniť 30 oviec.

Otcom 30 jahniat

Samec utiekol z farmy v stredoanglickom grófstve Northamptonshire. Preskočil jeden a pol metrov vysoký plot a dopadol do výbehu oviec. Teraz testy potvrdili, že je otcom viac než tridsiatke jahniat! Pätnásť z nich sa už narodilo.

Ryan Thompson, ktorý na tejto farme pracuje, popísal barančeka Randyho ako "mladého a čulého". Podľa BBC dokázal pokryť vďaka svojej "čulosti" až 30 percent chovu.

ISIFA/ilustračné

Úteky nie sú uňho výnimkou

Tento "románik" nebol jediným incidentom, ktorým Randy zamotal hlavy farmárov. V novembri unikol porážke, lebo sa mu o deň skôr podarilo utiecť. Chovatelia sa pokúsili tento týždeň odviezť ho na trh znovu. Zviera zrejme v predtuche vyskočilo do výšky meter a pol a drgol do farmára Eda Deea, ktorý skončil s modrinami a necitlivou čeľusťou v blate.

Randy si tak týmito svojimi nebojácnymi činmi vyslúžil milosť. "Je očividne veľmi produktívny a stáva sa z neho hviezda. Takže si ho zrejme necháme na farme a umožníme mu prístup k ovciam," dodáva Thompson, podľa ktorého sa Randy stáva čoraz väčšou atrakciou pre ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy