Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Naháňačka pštrosa. Kde sa teraz môže nachádzať?
Zdielať na

Naháňačka pštrosa. Kde sa teraz môže nachádzať?

V stredu, 28. decembra mali policajti plné ruky práce. Tentokrát ich nezamestnali zločiny, ale pštros. Ten mal ujsť z farmy, ktorá sa nachádza v obci Hrubý Šúr. Policajti sa hľadaniu pštrosa už nevenujú.

Ich úloha skončila po tom, čo pštrosovi zabránili vyjsť na cestu. Zadržať sa im ho však nepodarilo. "V tejto súvislosti sa polícia už pštrosovi nevenuje. Polícia je však pripravená zasiahnuť, ak by predmetný operenec narúšal bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky," uvádza sa v stanovisku polície, ktoré nám zaslal hovorca KR PZ v Bratislave František Peczár.

Podľa našich informácií, pštros mal ujsť z farmy na chov týchto zvierat, ktorá sa nachádza v obci Hrubý Śúr. Kde je teraz však nevedno. Pštros dokáže bežať rýchlosťou 40 kilometrov za hodinu a nie je pre neho problém prejsť aj desať kilometrov za deň. 

Pštros robil spoločnosť hubárom

Podobný prípad sa stal aj v roku 2009 neďaleko Košíc a okolia. Vtedy pštros ušiel z tamojšej ZOO. Miestny hubár ho stretol priamo v lese. Pštros je síce mierumilovné zviera, ale môže aj ublížiť. Pozrite sa, ako policajti bránili pštrosovi vyjsť na cestu. 

Pštros_policajti_naháňačka

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy