Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zúfalý boj o život! Nafarbila si vlasy a upadla do kómy
Zdielať na

Zúfalý boj o život! Nafarbila si vlasy a upadla do kómy

Zdroj: ISIFA/ilustračné

38 / ročná Britka Julie McCabe najprv omdlela a potom sa jej náhle zastavilo srdce. Všetko vraj preto, že si farbila vlasy. Lekári jej veľkú šancu na prežitie nedávajú...

O prípade informoval denník Daily Mail. Lekári už upozornili jej manžela, že šanca, že prežije, je veľmi malá. A ak predsa, bude mať trvalo poškodený mozog.

Julie si apilkovala farbu na vlasy a po 20 minutách si ju, podľa slov jej otca, zmyla. Náhle však začala lapať do dychu. Manžel ju odviezol do nemocnice, cestou sa jej zastavilo srdce. Prežila a upadla do kómy, v ktorej je už tri týždne.

Lekári spolu s kozmetickou spoločnosťou teraz skúmajú, ako sa to mohlo stať. Špekulujú, či to nemal na svedomí parafenylenediamin (PPD). Ten sa nachádza v mnohých farbách na vlasy a v niektorých krajinách (ako Francúzsko, Švédsko či Nemecko) je táto látka dokonca zakázaná. PPD zvýrazňuje sýtosť farieb, keď reaguje s kyslíkom obsiahnutým v peroxide.

V poslednej dobe je to už druhý prípad takéhoto úmrtia. Aj 17-ročná Tabatha McCourt zomrela krátko po tom, čo si nafarbila vlasy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy