Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Muammar, ty pes! Lynčoval dav nenávistne Kaddáfího
Zdielať na

Muammar, ty pes! Lynčoval dav nenávistne Kaddáfího

Telo líbyjského diktátora Muammara Kaddáfího vystavili v Misráte. Leží v mraziacom boxe a ľudia sa s ním fotia... Podľa BBC je uložené v mäsiarstve, podľa iných zdrojov v nákupnom centre.

Mnohí vraj jeho smrti neverili, a aj preto sa vedenie Prechodnej národnej gardy odhodlalo k takémuto kroku. Líbyjské vedenie sa údajne ešte nerozhodlo, čo s mŕtvym telom urobí. Ľudia stoja v radoch, aby sa s obávaným diktátorom mohli odfotiť. Chcú vidieť muža, ktorého tak nenávideli.

Šesťdesiatdeväťročný Kaddáfí je do pol pása nahý, na hrudníku a na rukách má zaschnutú krv. Jeho strelné zranenia v hrudi, na bruchu a na ľavej strane hlavy sú dobre viditeľné. 

Vraj to nebola žiadna poprava

Kaddáfího vo štvrtok strelili do hlavy pri prestrelke medzi jeho stúpencami a odporcami. Premiér prechodnej vlády Mahmúd Džibríl jednoznačne poprel, že by ho vojaci vládnej armády popravili.

Bývalého diktátora podľa neho chytili v kanalizačnej rúre na predmestí prímorského mesta a odviedli do dodávky. "Keď sa vozidlo začalo hýbať, dostalo sa do prestrelky medzi Kaddáfího bojovníkmi a povstalcami a bol postrelený do hlavy," uviedol de facto premiér.

Lynčovali ho?

Severoaltlantická alincia predbežne ukončila svoje bojové operácie v Líbyi. Do konca mesiaca však bude krajine poskytovať monitoring. OSN zase chce, aby sa smrť plukovníka vyšetrila. Vraj nezomrel v prestrelke, ale dav ho lynčoval.



Kaddáfí_lynčovanie_dav_smrť_Líbya

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy