Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Študentka nevraždila! I tak strávila za mrežami 4 roky...
Zdielať na

Študentka nevraždila! I tak strávila za mrežami 4 roky...

Žalobca ju nazval diabolským stvorením, ktoré je posadnuté sexom. Za vraždu spolubývajúcej už strávila za mrežami štyri roky. A teraz ju odvolací súd oslobodil!

24-ročnú Američanku Amandu Knoxovú odsúdili pred dvoma rokmi v Taliansku na 26 rokov väzenia. Jej priateľa, Taliana Raffaela Sollecita, na 25 rokov.

Pykať mali za vraždu Britky Meredith Kercherovej. Túto, vtedy 21-ročnú študentku, našli 2. novembra 2007 polonahú v krvi. Mala podrezané hrdlo a štyri desiatky bodných rán. A to v byte, kde bývala spolu s Knoxovou. Obe študovali na univerzite v talianskej Perugii, kde je veľmi veľa zahraničných študentov.

Talianska prokuratúra obviňovala dvojicu z perverznej, sexuálne motivovanej vraždy. Obeť bola pred smrťou aj znásilnená. V odvolacom procese požadovala prokuratúra ešte vyššie tresty s tým, že obaja mladí ľudia vraždili "bez príčiny".

Neberte mi môj život, neurobila som to!

Knoxová žiadala pred vynesením rozsudku v emóciami naplnenom prejave odvolací súd, aby ju oslobodil. "Neurobila som veci, o ktorých sa tvrdí, že som ich spravila. Nezabíjala som, neznásilnila som a nekradla som. Ani som tam nebola," povedala so spätými rukami ako pri modlitbe plynulou taliančinou pred vynesením rozsudku. "Chcem sa vrátiť domov, vrátiť sa do môjho života. Nechcem, aby ste ma zbavili môjho života pre niečo, čo som neurobila," zdôraznila Knoxová porotcom.

Po údajnú vražednú zbraň si policajti prišli až za 46 dní!

Odvolací súd napokon prihliadol k dôvodným pochybnostiam nezávislých odborníkov o dôkazoch, ktoré poskytla prokuratúra. Experti spochybnili spôsob, akým polícia získavala dôkazy. Údajnú vražednú zbraň, kuchynský nôž, na ktorom sa podľa prokuratúry našlo DNA Knoxovej a Sollecita, si policajti vyzdvihli v byte až 46 dní po vražde!!! Predseda odvolacieho súdu nariadil okamžité prepustenie 24-ročnej Američanky a jej 27-ročného talianskeho priateľa. Vyvolalo to obrovskú radosť ich príbuzných a priateľov, naopak, niektorí ľudia kričali "vrahovia", či "hanba".

Vraždil vraj muž z Pobrežia Slonoviny

Podľa obhajoby je za ohavný skutok v skutočnosti zodpovedný Rudy Guede z Pobrežia Slonoviny, ktorého zadržali krátko po vražde v Nemecku. Už predtým ho v zvláštnom procese odsúdili na 16 rokov väzenia.

timesonline.typepad.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy