Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pre sexuálne orgie zavraždila spolužiačku
Zdielať na
Zahraničie

Pre sexuálne orgie zavraždila spolužiačku

Polonahé telo študentky našli s podrezaným hrdlom, za jej smrťou stoja drogy a sex

Knoxovej bývalý priateľ, 25-ročný Rafaelle Sollecito, strávi vo väzení za účasť na vražde 25 rokov. Porada členov poroty a sudcov v prípade vraždy trvala viac než 12 hodín. Súdnemu procesu s Knoxovou a Sollecitom, ktorý trval 11 mesiacov, venovali zvýšenú pozornosť aj medzinárodné médiá.

Obžaloba požadovala pre oboch doživotie, ako aj samotku na deväť mesiacov pre Knoxovú a po dobu dvoch mesiacov pre Sollecita. Obžalovaní tvrdia, že sú nevinní, proti rozsudku sa budú môcť odvolať a obžaloba tiež.

Iba deň pred poradou poroty sa Knoxová emocionálnym vystúpením obrátila na súd v snahe presvedčiť o svojej nevine. Hlas sa jej lámal a bojovala so slzami, keď súdu povedala, že po dvoch rokoch vo väzení sa "cíti zraniteľná".

Telo polonahej Meredith Kercherovej s podrezaným hrdlom našli v novembri 2007 v apartmáne, ktorý obývala spolu s Knoxovou. Obidve boli na výmennom študentskom pobyte na univerzite v Perugii. Podľa obžaloby sa páchatelia snažili vtiahnuť obeť do drogových a sexuálnych orgií.

Americkú študentku zo Seattlu a Sollecita uväznili krátko po zločine. Tretieho podozrivého, 21-ročného Rudyho Guedeho, už odsúdili na 30 rokov väzenia za spoluúčasť na znásilnení a vražde. Proti rozsudku sa odvolal.

Zdielať na

Najčítanejšie správy