Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Amanda Knox nie je Amanda Rozparovač!
Zdielať na

Amanda Knox nie je Amanda Rozparovač!

Takéto vyhlásenie predniesla vo svojej reči právnička americkej študentky, obvinenej z rituálnej vraždy svojej spolubývajúcej Meredith Kercher počas ich výmenného pobytu v talianskej Perugii.

Verejnosť šokovala už v novembri roku 2007 rituálna vražda mladej britskej študentky Meredith Kercher v apartmáne v talianskom meste Perugia, kde bývala spolu s americkou študentkou Amandou Knox. Telo polonahej Meredith bolo nájdené s podrezaným hrdlom. Podľa obvinení sa Meredith odmietla zúčastniť sexuálnych orgií, Amanda jej mala podrezať hrdlo, jej priateľ Raffaelo ju pritom mal držať za ramená a Rudy Guede do nej násilne vniknúť penisom.

lineofduty.com

Na mieste činu boli nájdené odtlačky a DNA Rudyho z Pobrežia Slonoviny, talianska prokuratúra ho už odsúdila na 30 rokov väzenia. "Tento čin vykonali viac ako dve ruky a došlo k sexuálnemu násiliu," vyhlásila v tom čase súdna znalkyňa.

"Bolo tam tak veľa rán. Na to, aby ich spôsobil iba jeden človek, musel by mať tri či štyri ruky."

cache.daylife.com

Právnička Amandy Giulia Bongiorno však popisuje Knoxovú ako "malé dievčatko s očami dieťaťa, plné energie, nerozvážnosti a spontánnosti. Nie je to Amanda Rozparovač, ale krehké a slabé dievča, ktoré je v Taliansku len krátky čas a poriadne nepozná ani jazyk ani jeho právo."

TASR/Alessandra Tarantino

Právnička sa odvoláva aj na fakt, že sa na mieste činu našlo len DNA už odsúdeného Guedeho. "Máme uveriť, že Raffaele a Amanda vyčistili selektívne len to, čo patrilo im? Povedali - oh, tu sú moje odtlačky prstov, odtlačky nôh, tu je moje DNA, to treba vyčistiť, necháme tu na scéne len odtlačky Rudyho a len jeho DNA."

dailymail.co.uk

Knoxovej otec Curt sa dcéry zastáva. "Konečne sme si vypočuli, čo je reálne. Amanda je naivné a spontánne dievčatko. To, čo tvrdila obžaloba je len fantázia, je ďaleko od skutočnosti a pravdivosť ich tvrdení sa rozpadá."

Súdne konanie má pokračovať ešte v priebehu tohto týždňa. Verdikt by mal byť vynesený už tento piatok.

Informácie zverejnil portál dailymail.co.uk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy