Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Anjelsky krásnu Amandu čaká rozsudok. Zavraždila svoju spolubývajúcu?
Zdielať na

Anjelsky krásnu Amandu čaká rozsudok. Zavraždila svoju spolubývajúcu?

Amandy sa zastáva jej mladšia sestra

Dvadsaťročná Deanna Knox sa svojej staršej sestry zastáva po prvýkrát po jej obvinení. „Amanda je ten najmilší človek na svete. Vždy myslela len na druhých, cítim spoluvinu na tom, čo ju teraz všetko čaká.“

K tragédii došlo v noci z 1. na 2. novembra roku 2007. Amanda v tom čase bývala s 20-ročnou Meredith Kercherovou na izbe v talianskej Perugii. Obe študentky tu boli na výmennom študijnom pobyte.

K smrti Britky došlo údajne počas ohavného satanistického rituálu. Ďalším obžalovaným jej Rudy Hermann Guede, pochádzajúci z Pobrežia slonoviny. Guede potvrdil, že bol v izbe, v ktorej našli Meredith mŕtvu. Tretím obžalovaným je aj Raffaele Sollecito, priateľ Amandy Knox.

cache.daylife.com

Podľa vyšetrovateľov Amanda počas satanistického rituálu podrezala Meredith krk, Sollecito ju držal za ramená a Guede sa snažil do nej vniknúť penisom. Vrahovia nakoniec z miesta činu ušli, pričom mladú študentku nechali na izbe pomaly vykrvácať.

Dvadsaťročného Rudyho Guediho odsúdila talianska prokuratúra na 30 rokov väzenia. Na mieste činu sa totiž našli jeho odtlačky, ktoré ho z vraždy usvedčujú. Niekoľko odtlačkov zanechala aj Amanda. Jej právny obhajca však tvrdí, že je to úplne normálne, keď spolu dvaja ľudia žijú.

timesonline.co.uk

Pred súd majú čoskoro predstúpiť ďalší svedkovia, ich výpovede by mali do nejasného prípadu vniesť viac svetla. Rozsudok o vine či nevine Amandy by mal súd vyniesť koncom tohto týždňa.

Informáciu na svojej internetovej stránke priniesol nemecký denník Bild.

Najčítanejšie správy