Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Britskú študentku zrejme zabili pri sexe viacerí páchatelia
Zdielať na
Zahraničie

Britskú študentku zrejme zabili pri sexe viacerí páchatelia

Podľa sudkyne, ktorá má tento prípad na starosti, došlo k sexuálnemu násiliu

V prípade vraždy a sexuálneho násilia z roku 2007 je obvinená Amanda Knoxová, Kercherovej spolubývajúca v talianskej Perugii, a jej bývalý taliansky priateľ Raffaele Sollecito. Obaja vinu popierajú.

V októbri už súd uznal vinným Radyho Guedeho z Pobrežia Slonoviny a odsúdil ho na 30 rokov väzenia pre rovnaké obvinenia. Na včerajšom pojednávaní sa Guede tiež zúčastnil, ale odmietol svedčiť, čo podľa talianskeho práva ako odsúdený nemusí.

"Tento čin vykonali viac ako dve ruky a došlo k sexuálnemu násiliu," vyhlásila súdna znalkyňa. "Bolo tam tak veľa rán. Na to, aby ich spôsobil iba jeden človek, musel by mať tri alebo štyri ruky," zdôraznil Kercherovej právny zástupca.

Gynekológ Marco Marchionni vypovedal, že zranenia poukazujú na nedobrovoľný sex. Koroner Luca Lalli, ktorý vykonal pitvu, však nedokázal s určitosťou povedať, že Kercherová bola znásilnená, aj keď modriny a rezy na jej krku, tvári, rukách a nohách podľa neho poukazujú na násilie počas pohlavného styku.

Podľa prokurátora bola Kercherová zavraždená pri aktivitách, ktoré sa začali ako sexuálna hra. Pri nej ju Sollecito držal zozadu za ramená a jeho priateľa sa jej dotýkala hrotom noža. Situácia sa podľa obžaloby zvrtla, keď sa Guede pokúsil britskú študentku zneužiť a jej spolubývajúca jej zasadila smrteľnú ranu do krku.

Knoxovej DNA sa našla na rukoväti noža, Kercherovej DNA na čepeli a nôž v Sollecitovom dome.

Zdielať na

Najčítanejšie správy