Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Všetkých vrahov britskej študentky stále neodsúdili
Zdielať na

Všetkých vrahov britskej študentky stále neodsúdili

Rodina zverejnila video nakrútené dva týždne pred smrťou študentky Meredith Kercher

Právnik rodiny Kercherovej Francesco Maresca neobjasnil, prečo sa pieseň Some Say objavila na verejnosti až teraz. Podľa jeho slov Meredith udržiavala so skupinou a hlavným frontmanom skupiny Kristianom Leontiouom blízke priateľské vzťahy. Video údajne vzniklo krátko pred jej zavraždením.

Zároveň dodal, že priatelia smrť svojej kamarátky veľmi oplakávali. Video má údajne napomôcť urýchliť súdny proces a dolapiť jej vraha či vrahov dokázaním, akou vernou priateľkou im bola.

K tragédii došlo v noci z 1. na 2. novembra roku 2007. Amanda v tom čase bývala s 21-ročnou Meredith Kercherovou na izbe v talianskej Perugii. Obe študentky tu boli na výmennom študijnom pobyte.

K smrti Britky došlo údajne počas ohavného satanistického rituálu. Podľa vyšetrovateľov Amanda počas satanistického rituálu podrezala Meredith krk, Sollecito ju držal za ramená a tretí z obvinených - Rudy Hermann Guede, pochádzajúci z Pobrežia slonoviny,  sa snažil do nej vniknúť penisom. Vrahovia nakoniec z miesta činu ušli, pričom mladú študentku nechali na izbe pomaly vykrvácať.

cache.daylife.com

Dvadsaťročného Rudyho Guediho medzičasom odsúdila talianska prokuratúra na 30 rokov väzenia. Na mieste činu sa totiž našli jeho odtlačky, ktoré ho z vraždy usvedčujú.

"Tento čin vykonali viac ako dve ruky a došlo k sexuálnemu násiliu," vyhlásila súdna znalkyňa. "Bolo tam tak veľa rán. Na to, aby ich spôsobil iba jeden človek, musel by mať tri alebo štyri ruky," dodal Kercherovej právny zástupca.

Talianske médiá sa Amandy Knox kvôli jej anjelsky krásnej tvári zastávajú. Rodina zavraždenej Britky má na to opačný názor – poslali ju študovať do Talianska a namiesto toho našla v Perugii smrť.  Teraz čakajú na rozsudok.

Najčítanejšie správy