Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zmizol náhrdelník z Titanicu! Drahý šperk ukradli z výstavy...
Zdielať na

Zmizol náhrdelník z Titanicu! Drahý šperk ukradli z výstavy...

Šperk nosila pasažierka Titanicu Eleanor Widener, ktorá jednu z najväčších lodných katastrof v apríli 1912 prežila. A teraz zmizol. Neznámy zlodej ho ukradol tak šikovne, že sa nespustil ani alarm. Podľa hovorcov výstaviska v Kodani však aj tak nebol profesionál... Zabudol na oveľa hodnotnejšie kúsky.

Slávny náhrdelník zmizol z výstavy v Tivoli parku v centre Kodane. Podľa Luisa Ferreira zo spoločnosti Musealia, ktorá vlastní vystavenú zbierku cenností, vlastnila náhrdelník práve rodina Widenerových. Na Titanicu patrila k vôbec najbohatším jej pasažierom.

Hodnota šperku sa pohybuje okolo 14 tisíc eur, no zlodej bude mať pravdepodobne problém ho predať, keďže ide o veľmi známu cennosť. Zástupcovia Tivoli parku už oznámili, že dajú 700 eur za informáciu, ktorá poslúži na dolapenie zlodeja.

Jedna z najväčších lodných katastrof v histórii

"Nepotopiteľný" Titanic narazil na svojej prvej plavbe naprieč Atlantickým oceánom na ľadovec a za necelé tri hodiny sa 15. apríla 1912 potopil. Tragédia si vyžiadala približne 1 500 ľudských životov a zapísala sa do dejín ako jedna z najväčších lodných katastrof v histórii. Americký režisér James Cameron toto nešťastie pripomenul filmom Titanic (1997), ktorý v roku 1998 získal rekordných 11 Oscarov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy