Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
10 rokov od vražedných útokov. Svet si pripomenul pamiatku obetí
Zdielať na
Zahraničie

10 rokov od vražedných útokov. Svet si pripomenul pamiatku obetí

Celý svet si pripomenul desiate výročie útokov z 11. septembra 2001, pri ktorých atentátnici napojení na sieť Al-Káida zabili takmer 3000 ľudí. Američania si všetky obete pripomenuli na každom z miest tragédie...

Teroristický útok straší Američanov až doteraz. Aj v noci časť Dullesovho medzinárodného letiska vo Washingtone zavreli na štyri hodiny pre podozrenie, že v jednej z batožín je výbušnina. Privolaní pyrotechnici však nakoniec v batožine žiadnu nálož nenašli. 

Spomienky na hrôzu spred desiatich rokov inak prebiehali pokojne. Presne pred desiatimi rokmi teroristi uniesli štyri lietadlá amerických spoločností. Prvé dva stroje narazili do mrakodrapov Svetového obchodného centra v New Yorku, tretí do budovy Pentagonu vo Washingtone. Štvrté lietadlo sa zrútilo neďaleko Pittsburghu.

Na mieste pádu budov Svetového obchodného centra (WTC) sa krátko po 14.30 (SELČ) v New Yorku začala spomienková ceremónia za účasti prezidenta USA Baracka Obamu. Pietnu spomienku za tritisíc obetí útokov spred desiatich rokov otvorila americká štátna hymna.

isifa

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy