Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Horor na dovolenke pred očami snúbenice. Muža udupalo stádo slonov
Zdielať na

Horor na dovolenke pred očami snúbenice. Muža udupalo stádo slonov

Zdroj: TV JOJ

JUŽNÁ AFRIKA / Muž (43) si počas dovolenky na safari fotil sloniu rodinku. Zvieratá naňho však vybehli a udupali ho na smrť, píše portál El País.

Podľa portálu El País sa dovolenka 43-ročného muža zo Španielska, ktorý vyrazil na safari spoločne so svojou snúbenicou a dvoma ďalšími ženami, skončila tragicky. V juhoafrickom Pilanesbergovom národnom parku sa pokúšal fotiť sloniu rodinu, no stádo na neho vybehlo a udupalo ho na smrť.

Muž zastavil svoje auto neďaleko od skupiny slonov, v ktorej sa nachádzali traja dospelí jedinci a tri mláďatá. Vystúpil z auta, aby si mohol stádo lepšie vyfotografovať, ale slony sa rozbehli k nemu. Dospelá slonica ho zrazila k zemi a zvyšok stáda ho udupal na smrť priamo pred pohľadom oboch žien a snúbenice.

Varovali ho

Turistu pritom správcovia parku pred takýmto typom správania varovali. "Napriek varovaniam zo strany svojich spoločníčok aj ďalších turistov, ktorí práve boli v okolí, sa k slonom priblížil," uviedol správca parku Pieter Nel.

Správanie divokých zvierat na safari je často nepredvídateľné. Agresívnejšie môžu byť o to viac, ak majú pri sebe aj mláďatá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy