Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Po nehode do rodinných domov začal unikať plyn. Páchateľ z miesta nehody odišiel
Zdielať na

Po nehode do rodinných domov začal unikať plyn. Páchateľ z miesta nehody odišiel

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Hasiči zasahovali v obci Rudina pri úniku plynu. K tomu došlo potom, čo do prípojky pred rodinným domom nabúralo osobné auto. Vodič z miesta nehody ušiel. Policajti ho v dedine hľadali, no podarilo sa mu uniknúť. Či šoféroval majiteľ vozidla alebo sedela za volantom iná osoba, vyšetrujú.

Obyvateľov vystrašila poriadna rana

​Nehoda sa stala 12. júna krátko po deviatej hodine večer. Rana prišla po tom, čo auto najskôr nabúralo do betónového múru. Náraz ho nezastavil. Výsledkom sú škody na dvoch rodinných domoch. "Plynovú prípojku, susedom plot, nám bránu, fasádu," opísal škody majiteľ Anton. "Pes štekal. Som nevedela, čo sa deje. Kukám cez okno a už som videla len škody," reagovala majiteľka poškodenému domu. "Keď som to videla, že čo to tu máme zase za bordel. To poteší," komentovala situáciu dcéra majiteľky domu.

Za volantom mal podľa svedkov sedieť muž. Ten však po náraze z auta vystúpil a z miesta nehody odišiel. Náraz zachytili aj bezpečnostné kamery, ktoré majú majitelia v záhrade. "No kým som zišiel dole, tak už bol preč. Len sa postavil a povedal niečo a ušiel. Tackalo ho a motalo, tak bol zrejme unavený," pokračoval majiteľ Anton. "Moja kamoška ho videla ísť, že sa s ním aj rozprávala a že vravel, že to nie je ani jeho auto," komentoval syn majiteľa domu Alex.

Páchateľ z miesta činu ušiel

"Vodič si nesplnil povinnosti účastníka dopravnej nehody a z miesta ušiel. Vozidlo na mieste bolo zaistené pre potreby riadneho objasnenia veci," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková. "Dúfam, že ho chytia, lebo však nezodpovedá za to, čo urobil. Mama je dôchodkyňa a nemá peniaze na to, aby stále niečo opravovala. Po niekom inom, keď to zničí," dodala dcéra majiteľky domu.

Policajtom sa ho večer po nehode nájsť nepodarilo. Z plynovej prípojky, ktorú auto poškodilo, unikal plyn. "Unikajúci plyn sme po príchode na miesto zásahu skrápali," informoval veliteľ zásahu Hasičský a záchranný zbor Kysucké Nové Mesto Ján Ceniga.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy