Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Škandál! Policajti chceli upáliť podozrivého
Zdielať na

Škandál! Policajti chceli upáliť podozrivého

Policajti najskôr zadržali muža podozrivého z nelegálneho rúbania stromov. Priznanie sa z neho snažili dostať bitkou. Neúspešne. Tak ho odviezli do lesa a so zbraňou pri hlave si musel vykopať jamu, vyzliecť sa a ľahnúť do nej. Obliali ho benzínom a vyhrážali sa, že ho podpália. Súd zakročil až teraz...

Škandály medzi policajtami sú v Rusku pomerne časté. Čin troch mužov zákona z Petrohradu však zaváňa obludnosťou, ktorú prokuratúra potrestala "len" podmienečným trestom ešte v roku 2010 aj napriek tomu, že ho vykonali v roku 2008.

Mužovi hrozili upálením zaživa. Na slobodu sa dostal až na ďalší deň. "Tento prípad sme ale neskôr znovu otvorili a prokuratúre sa podarilo dosiahnuť spravodlivý trest," informoval tlačový hovorca prokuratúry.

Policajtov potrestal trom až štyrom rokom odňatia slobody. Prezident Dmitrij Medvedev zahájil pre škandály v radoch policajtov rozsiahlu reformu poriadkových síl. Medzi škandálmi by ste našli aj vraždy, mučenie, prípady korupcie a falšovania dôkazov.

Ruskí policajti sú vo svete známi aj niečím iným... Len nedávno sme vám priniesli komické VIDEO, kde "pomáhajú a chránia" podgurážení alkoholom. Pozrite sa!

ANO/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy