Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ako polonahé krásky po policajnom aute skákali...
Zdielať na

Ako polonahé krásky po policajnom aute skákali...

Dievčatá vyliezli na strechu policajného auta, odhalili svoje vnady a poskakovaním a vykrikovaním dávali najavo svoju nevôlu. Scéna ako z filmu, ktorá sa ale naozaj stala!

Dejiskom bola ukrajinská metropola Kyjev. Tam protestovali dievčatá zo známej skupiny FEMEN proti súdnemu procesu s bývalou premiérkou Juliou Tymošenkovou. Členky spomínanej skupiny sú už preslávené svojimi protestmi "hore bez"...

21-ročná Inna Ševčenková a o dva roky staršia Oksana Sačková sa šikovne vyšvihli na strechu policajného auta, ktoré bolo pripravené pre eventuálnych výtržníkov neďalekej demonštrácie na podporu Tymošenkovej. Mladé ženy sa vyzliekli do pol pása a na mužov zákona začali provokatívne vykrikovať: "Toto auto je rezervované pre banditov, ďalší prosím!" Hneď na to za nimi policajti vyliezli a násilím ich zložili nadol.

Skupina FEMEN bojuje vo väčšine prípadov za práva žien. V marci sa napríklad deväť aktivistiek vyzlieklo na protest proti súťaži novozélandského rádia o ukrajinskú nevestu. Polonahé dievčatá vtedy niesli transparenty s textom: "Ukrajina nie je bordel!", či "Vitajte v pekle!"

TASR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy