Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Americký prezident Obama oslavuje päťdesiatku!
Zdielať na

Americký prezident Obama oslavuje päťdesiatku!

Pôvodne mal okrúhle jubileum osláviť vo veľkom štýle, no všetko nasvedčuje tomu, že Biely dom mu vystrojí skromnejší večierok. Americký prezident Barack Obama však podľa vlastných slov darček už dostal v predstihu - a to dohodu o zvýšení dlhu.

Prvú polovicu štvrtkového dňa má prezident stráviť pracovne, až popoludní ho čaká recepcia pripravená zamestnancami Bieleho domu. Večer má sláviť s rodinou a priateľmi, niektorí majú prísť z jeho domovského mesta Chicaga.



Práve tam už Obama usporiadal prvý narodeninový večierok v stredu v noci. Spojil ho s výberom peňazí na volebnú kampaň. Stretol sa s približne tisíckou hostí, pričom vstupné na akcii činilo vyše 35 tisíc dolárov (viac ako 25 tisíc eur). Prezidentovi zaspievala speváčka Jennifer Hudson, nechýbali ani pianista Herbie Hancock a skupina OK Go.

Barack Obama sa narodil v havajskom Honolulu 4. augusta 1961. v januári 2009 sa stal 44. prezidentom Spojených štátov a prvým šéfom Bieleho domu tmavej pleti. V ten istý rok tiež získal Nobelovu cenu za mier. Jeho pobyt v úrade sprevádzajú neutíchajúce ekonomické problémy USA, ktoré sú spolu s nesplnenými nádejami, aké do Obamy vkladalo množstvo voličov, jednou z hlavných príčin poklesu prezidentovej popularity v posledných mesiacoch.

REUTERS

Súvisiace články

Najčítanejšie správy